måndag 14 juli 2008

Those were the best days of my life!

Sitter nu på jobbet, det är ju kvällspass nu igen. Det är driftstopp (soft!) så jag passar på att blogga lite. Har haft en helt underbar helg, har hunnit med riktigt mycket. Ska försöka sammanfatta den lite kort:

Fredag: Först traditionsenlig afterworköl nedanför jobbet, sedan gick vi till Fnac för att köpa biljetter till Bruce Springsteen som spelar här på söndag (mer om det senare). På kvällen var det inflyttningsfest hos TL-Sabina och sen gick jag, Mathilda, Malin och Ragna till Opium. Vi har inte varit där på hur länge som helst och jag känner verkligen hur mycket jag har saknat stället. Det spelades jättebra musik och vi "svängde dem lurviga" (a.ka. dansade) hela kvällen.
Dagens bästa: att vi äntligen kom iväg till Opium + Mathildas "fynd" på vägen.
Dagens sämsta: vandringen uppför ett turistöversvämmat La Rambla mitt under den varmaste timmen.

Lördag: Jag tog en lååång sovmorgon och kollade på OC medan Mathilda var på stranden. Sedan hände det vi aldrig trodde skulle inträffa här mitt i juli månad: Det började regna. Riktigt ordentligt. Vi snackar monsumregn typ. Och helt plötsligt blev det svinigt kallt, eller ok det kanske var lite att ta i, men jämfört med gårdagen kändes det som om nästa istid var på väg. Som tur var klarnade det lagom till att jag och Mathilda tog taxi till Skaraborg och mötte upp med the crew. Sen bar det av till Plataforma, ett spanskt uteställe där man slipper alla turister och annat jobbigt drägg. Om musiken på Opium var bra finns det inga ord för musiken på Plataforma, man kände igen varenda låt de spelade. Helt underbart! När de började spela spanska låtar kände jag och Mathilda att det var dags att tänka på refrängen, men kvällen slutade inte där, åhnej. På La Rambla träffade vi några transcomare, så det blev efterfest i Raval. Ett perfekt avslut på en lyckad kväll!
Dagens bästa: Musiken på Plataforma. Gud vad vi dansade!
Dagens sämsta: Monsunregnet. Say no more.

Söndag: Jag, Mathilda och Malin gick till stranden på eftermiddagen. Fläktade lite lagom för både solning och strandtennis. Dock råkade jag ut för en liten incident när jag och Malin skulle bada. Vattnet var ganska grumligt av vågor och smuts så man såg inte så bra. Plötsligt kände jag något som brände till ordentligt på armen och vi rusar upp ur vattnet. Det visade sig att jag hade blivit bränd av en manet. Ja, gott folk, inte ens i medelhavet är man säker! Jag tog mig i alla fall bort till en sjukstuga där de satte ett bandage indränkt i något som luktade misstänksamt likt vinäger på rodnaden. Men det funkade, det enda som återstår nu är lite röda märken som nog ska försvinna med tiden.
Efter stranden gick vi till Zahara, tog en MangodiBango och laddade ner lite Bruce Springsteen-musik som ska hårdpluggas inför den kommande konserten. Kvällen avslutades på Carpe Diem tillsammans med Jonas och hans kompisar som här på semester. Vi hade den största VIP-loungen för oss själva. Chillmode!
Dagens bästa: den improviserade kvällen på Carpe Diem.
Dagens sämsta: den förbannade maneten som bestämde sig för att bränna mig. Död åt alla maneter!

Nu slutar vi om 10 minuter och sen är det Nasty Mondays för hela slanten. Längtar!

P.S. Rubriken är tillägnad Ibiza-crew. D.S.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vill bara tala om att här i Australien är maneterna inte att leka med heller. Och solen tillåter heller inte så långa solpass som du beskriver. Men såporna på Tv är många och beskrivs extremt noga i TV week. Har iofs inte sett någon men Deal or No Deal påminner starkt om ngt jag sett i Sverige. Och nyheterna handlar alltid om Kevin Rudd, ibland får Brendan Nelson vara med. Vilka det är.Jag visste heller inte. Hälsar pappa

Cecilia sa...

Kevin Rudd är väl Australiens premiärminister och Brendan Nelson är hans motståndare? (god bless google). Jodå, maneterba i aussie har man allt hört om, men där har man ju hajar och annat att oroa sig för också!!